18/4/09

H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

• Καθημερινά έχουμε λόγους για να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας. Πολλούς λόγους.
• Η ευγνωμοσύνη είναι η επίγνωση της κατανόησης του Νόμου της Προσέλκυσης (Έλξης). Αυτό που σκέφτεσαι , αυτό και προσελκύεις. Αυτό στο οποίο εστιάζεσαι, αυτό επεκτείνεται μέσα σου και έξω σου.
• Η Ευγνωμοσύνη είναι το "Ευχαριστώ" σου ,που δείχνει την εκτίμηση σε αυτά που λαμβάνεις και ανοίγει το δρόμο για να λάβεις περισσότερα.
• Η Ευγνωμοσύνη ,πηγάζει από μια οπτική Αγάπης, από εκεί που πηγάζει ακόμη και η ελπίδα η πίστη, η δέσμευση ,η συγγνώμη.
• Εάν δεν είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε, γιατί να μας δοθούν και άλλα .Εσύ θα έδινες άλλα;
Εξάσκηση ευγνωμοσύνης
1. Πες σε κάθε άτομο που έχεις στη ζωή σου, τι είναι αυτό που εκτιμάς περισσότερο σε αυτό. Τι είναι αυτό για το οποίο χαίρεσαι που το έχεις στη ζωή σου.
2. Ξεκίνα να κάνεις ΣΥΝΗΘΕΙΑ την καθημερινή γραπτή έκφραση ευγνωμοσύνης. Κάνε ένα κατάλογο 50 πραγμάτων για τα οποία είσαι ευγνώμων στη ζωή σου ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Μην σταματήσεις μέχρι να γράψεις 50.ΣΚέψου ότι μπορεί να είσαι ευγνώμων και για εμπειρίες που χαρακτηρίζεις αρνητικές ή ανθρώπους ή σχέσεις, από τις οποίες και τους οποίους όμως πήρες μαθήματα για τη ζωή σου.
3. Ξεκίνα την ημέρα σου κανονικά γράφον 64;ας τα 5 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων από τη χθεσινή μέρα (ή κλείνε την ημέρα σου γράφοντας τα 5 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων από αυτή την ημέρα).